Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Fusket vid Asbestsanering fortsätter!

2017-07-27
En enkel Google sökning på nyheter om fusk med Asbestsanering ger direkt 5-10 träffar bara på senare tid. Man får bla träff på villaprojekt i Skåne där entreprenören fick vite på mer än 100.000:-.
Nyhetsflödet talar sitt tydliga språk, fortfarande 2017 är det en hel del fusk med Asbestsanering. Fallet i ingressen gällde en ombyggnad av villa där vederbörande saknade utbildning, tillstånd för rivningen och man hade inte korrekt märkning av avfallet. Svårt att få lönsamhet i byggprojekten om man fuskar med asbestsaneringen när Arbetsmiljöverket kommer på besök. 
 
Vi tar hälsoriskerna på allvar i samtliga projekt som involverar asbest!
Detta är ett material som har funnits sedan en lång tid tillbaka och var under en lång period väldigt populärt tack vare att det har hög hållfasthet, smidighet, god isoleringsförmåga både mot kyla och mot ljud. Materialet har också hög kemisk beständighet och tack vare alla dessa egenskaper så kom asbests att bli mycket populärt i byggindustrin. Materialet har använts till flera olika saker och några exempel är, brandskydd i stålkonstruktioner, ventilationsanläggningar och soprum. Man har också använt materialet som bullerdämpning och dess värmeisolerande förmåga har ofta använts som isolering i rör och värmepannor. Det här även använts flitigt till plastmattor, fix och fog till kakel samt som armering i skivor och olika typer av golvplattor. I fordonsindustrin har materialet också varit populärt och här är det främst till bromsar som man har använt materialet. Den kanske mest kända och omtalade källan till asbest är de eternitplattor man installerad flitigt under 1950-talet och framåt. 
 
I Sverige är numera asbest i yrkesmässiga sammanhang förbjudet sedan år 1982 och för att få hantera materialet som yrkesarbetare så krävs numera tillstånd från arbetsmiljöverket, något som vi på Miramix självklart har.
 
Ta en kontakt så hjälper vi dig med säker asbestsanering i hela Stockholmsregionen utan risk för böter av Arbetsmiljöverket. Vi står alltid för kvalité och miljömedvetenhet och har en lång erfarenhet av branschen som gör att du som kund kan känna dig trygg med att vi levererar vad vi lovar.