Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Använd rotavdrag vid saneringen

2018-06-28
Att anlita en hantverkare kan många gånger vara ett bra val för att få ett så bra resultat som möjligt.

När man ska göra någon typ av hantverksarbete och vill anlita en hantverkare är kostnaden för jobbet alltid en faktor som man tänker på. Det kan vara bra att veta att du kan utnyttja rotavdraget när du vill ha hjälp med en sanering.

Sanering av asbest och eternit

Med rotavdraget kan man få avdrag på upp till 30 procent av kostnaden för ett arbete. Avdraget kan användas till en rad olika typer av hantverkstjänster med allt från olika typer av reparationer och byggnationer till rivningar och eldragningar.

Även för saneringar och rengöringar kan avdraget användas, exempelvis asbestsaneringar. I många byggnader runt om i landet finns byggnadsmaterial som innehåller ämnet asbest. Asbesten kan vara skadlig att hantera och därför är det viktigt att en sanering görs på rätt sätt. En asbestsanering kan exempelvis innefatta sanering av ett eternittak eller en fasad med eternit.

Håll koll på reglerna för rotavdrag

Det finns regler för vilken typ av bostad som rotavdraget gäller för och det kan därför vara bra att hålla koll på om just din bostad innefattas av avdraget.