Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Motverka asbest med en asbestanalys

2021-09-16
Äger du ett hus som är byggd på 50- till 70-talet och funderar på att renovera huset?

Isåfall vore det bäst att inleda en process som kallas för asbestanalys. Hus och byggnader som är byggda på 50- 70- talet kan innehålla en potentiell risk för asbestfibrer. Förr i tiden kunde olika typer av byggnadsmaterial användas och följden av konsekvensen lede till att vi idag kan hitta asbest i isoleringar, golvmattor, lim till golv, fix och fog till ventilationsanläggningar, tak samt andra sorters fasadmaterial i hus och byggnader som är byggd en tid tillbaka.

 

Om du misstänker att ditt hus är drabbat av asbest i hemmet i Stockholm vore det klok att inleda renoveringen med en så kallad asbestanalys. Vi på Miramix hjälper alla våra kunder med asbestprov och asbestanalyser för att på bästa sätt undvika och motverka det farliga ämnet. Vid en asbestanalys utförs prover på materialet, för att ta reda på om det finns asbest i hemmet, sedan utförs en inventering för att ta reda på mängden av asbest för att avslutningsvis utföra en asbestsanering.

 

Analys av asbest i Stockholm

Asbest är ett farligt material som är uppbyggt av små fibrer som går sönder och sprids i luften. Fibrerna som sprids i luften är skadliga och kan innebära stora konsekvenser som sjukdomar och skador. Därför är det viktigt att inleda en renoveringsprocess med en asbestanalys om du misstänker att ditt hus är drabbad av asbest. Att arbeta med asbest kräver en viss kunskap, vi på Miramix är certifierade inom asbestarbeten och kan hjälpa dig allt från asbestanalys till asbestsanering i din fastighet i Stockholm.

 

Skulle det vara så att asbestanalysen indikerar att asbest finns i hemmet gör vi på Miramix en inventering av omfattning, och skickar anmälan till arbetsmiljöverket för att sedan så snabbt som möjligt starta arbetet med asbestsanering efter 48 timmar.