Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Vi utför asbestprov!

2021-08-16
Asbest förekommer i en mängd olika material och kan fortfarande hittas i äldre byggnader.

Asbest var ett väldigt vanligt ämne att användes på grund av sitt slitstarka material. Om man river upp asbesten så att asbestfibrerna sprider sig kan det leda till allvarliga lungsjukdomar. Detta beror på att asbestfibrerna hänger med hela vägen ner i lungorna när man andas in det. Byggprojekt där risk för asbest förekommer måste därför undersökas genom en asbestprovning och asbestinventering.

 

Vi hjälper dig med att analysera fram asbest genom asbestprov.

 

Här kan asbestprov behövas göras

 

Asbest förekommer i en hel del ämnen och kan innebära en hälsofara om man råkar riva upp asbesten så att asbestfibrerna sprider sig i luften. Det är idag totalförbjudet att använda asbest i material.  Det kan dock hittas i äldre byggnader fortfarande. Vanliga ställen där asbest förekommer och där asbestprov kan behöva göras är i olika typer av värmeisolering, brandisolering, golvmattor, mattlim, asfaltlim, kakelfix, kakelfog och fönsterbänkar.

 

Vad innebär asbestanalys?

 

Om du exempelvis funderar på att renovera hemma kan en asbestanalys och asbestprovtagning vara aktuellt innan renoveringen påbörjas. Detta är viktigt att börja med för att undvika onödiga risker och i stället ta hand om det på rätt sätt.

 

Vid en asbestanalys och vid en asbestprovtagning är det viktigt att utföra processen på rätt sätt. Det handlar exempelvis om att proverna bör vara en viss mått för att vara representativa. Sedan är det viktigt att bevara proverna i tättslutande material som exempelvis en plastpåse. Varje prov bör även ligga i varsin påse så att resultatet inte blir vilseledande. Om ni är osäkra eller behöver hjälp med detta kan vi samla in materialet och utföra en provanalys åt er.

 

Asbestprov i Stockholm

 

Behöver ni hjälp med att utföra ett asbestprov och analysera det kan ni kontakta oss. Vi hjälper dig med allt som har med asbest att göra. Det krävs noggrannhet och en viss typ av kunskap för att hantera asbest. När vi utför våra jobb arbetar vi alltid enligt Arbetsmiljöverkets direktiv med rätt utrustning och certifikat.