Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Asbestinventering inför 2021

2021-01-16
Vi befinner oss nu i början av 2021 och vi på Sanering Asbest vill passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Nytt år är ofta ekvivalent med nya projekt. För dig som planerar att renovera i hemmet i vår kan det vara bra att redan nu boka in din hjälp med asbestinventering och asbestanalys för att ta reda på om du har asbest i hemmet.

Viktigt att kontrollera asbest

I samband med att man ska riva i material som innehåller asbest sprids fibrer i luften som kan vara skadliga att komma i närheten av. Asbest hittar man ofta i äldre byggnader som antingen restes eller renoverades mellan 50- och 70-talet. Vet man med sig att man bor i en äldre fastighet bör man alltså kontrollera att byggnadsmaterialet inte innehåller det hälsoskadliga ämnet innan det bryts ned. Vid rivning eller bearbetning av asbesthaltigt material frigörs asbest i form av ett damm som är skadligt att andas in. Därför är det viktigt att hanteringen av asbest sker mer rätt kunskaper. I samband med rivning och renovering kan en asbestsanering behövas.

För att ta reda på om du har asbest i hemmet inför vårens projekt kan det vara bra att ta hjälp med asbestinventering och provtagning av materialet som man misstänker innehåller asbest. Läs mer om vart du hittar asbest. För att känna sig trygg med att få den hjälp som man vill ha när man vill ha den kan det vara en bra idé att vara ute i god tid.

 

Asbestinventering och asbestanalys i Stockholm

Äger du en fastighet som byggdes eller renoverades mellan 50- till 70-talet och planerar att renovera? Kontakta oss redan idag så berättar vi närmre hur vi kan hjälpa dig med en asbestinventering. Vi på Sanering Asbest är verksamma i hela Stockholm och hjälper våra kunder med asbestinventering, asbestanalys och om så behövs: asbestsanering.