Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Full behörighet för sanering av asbest

2021-05-27
Att hantera asbest är ett arbete som är riskfyllt, både för den som utför det och för omgivningen. Därför är det av stor vikt att den som hanterar asbesten är väl medveten om riskerna och hur saneringen ska gå till på ett säkert sätt.

Asbesthaltigt byggmaterial kan damma mikroskopiska asbestpartiklar som kan orsaka en rad mycket farliga sjukdomar. För att undvika att asbesthaltigt damm sprids ut i luften måste även avfallet hanteras och förvaras på rätt sätt.

Läs mer om asbestsanering i Stockholm

 

Så går en asbestsanering till

När vi utför asbestsanering påbörjar vi arbetet genom att spärra av området och sätta upp säkerhetsslussar. Utrymmet där rivningen genomförs ventileras och har undertryck jämfört med omgivningen. Detta gör att om det blir ett läckage så kommer luft att läcka in från omgivningen i stället för att läcka ut från rivningsområdet.

Alla våra sanerare är utbildade och behöriga för att få hantera asbest. Vid en sanering använder vi rätt typ av säkerhetsutrustning, både skyddskläder och masker med så kallade P3-filter för att skydda sig så gott som möjligt mot asbestfibrerna. Om en dammsugare behöver användas för att göra sig av med asbestfibrer från marken så används en dammsugare med ett filter som är speciellt framtaget för att genomföra det arbetet.

 

Viktigt att hantera avfallet på rätt sätt

För att undvika att asbesthaltigt damm sprids ut i luften vid en rivning måste avfallet hanteras på rätt sätt. Avfallet ska packas väl förslutet i lufttäta förpackningar och ska märkas med en tydlig varningstext som varnar för asbest. Det måste även finnas tydlig information om vad förpackningen innehåller så att de som hanterar avfallet är väl medvetna om vad förpackningen innehåller. Därefter kan du lämna avfallet på din kommuns avfallsanläggning, där personalen senare hanterar avfallet på ett säkert sätt.

 

Behörig asbestsanerare i Stockholm

Vi på Sanering Asbest har rätt utbildning och lång erfarenhet av att hantera asbest. Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller skicka in en offertförfrågan så återkommer vi med prisförslag.