Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Sanering av asbest ska ske på säkert vis

2018-08-28
Vid sanering av asbest finns det mycket som man ska ha i åtanke.

Det är ytterst viktigt att saneringen går till på ett vis som är säkert. För företag som ska sanera asbest krävs ett särskilt tillstånd för att säkerställa att arbetet går till på rätt sätt.

Tillstånd krävs för sanering av asbest

Asbest är ett ämne som sedan länge har använts i många olika typer av material. Ofta har det varit i byggnadsmaterial. Med tiden upptäcktes att asbesten kan innebära stora risker för hälsan och bland annat leda till olika typer av cancer. Ämnet är numera därför inte längre tillåtet.

I och med att det finns hälsorisker med att hantera asbest krävs det att en sanering av asbest sker på ett så säkert vis som möjligt. Den personal som arbetar med sanering av asbest ska därför genomgå en särskild utbildning. Inför varje sanering krävs också tillstånd från Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket har också regler och föreskrifter för hur en sanering av asbest ska gå till. I och med att det är riskfyllt med saneringen är det viktigt att som privatperson se till att arbeta med ett företag som är seriöst och har de rätta kunskaperna.