Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Vad är asbest för något och vilka effekter har det?

2017-06-26
Asbest är ett mineral med långa fibrer.

Asbest är vanligast förekommande i Ryssland, Sydafrika och Nordamerika. Så länge man inte rör materiel med asbest i så är det inte skadligt för hälsan men det är när man väl börjar såga, borra eller bända i materialet som de skadliga effekterna uppkommer. Vid sådan hantering frigörs asbestfibrer till den omgivande luften och när detta väl skett är det oundvikligt att inte andas in dem så länge man inte har anpassat andningsskydd för att motverka detta.

Sjukdomar som kan uppstå av asbestexponering är asbestslunga, asbestpleurit samt kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Vid väldigt hög asbestexponering kan det dessutom uppstå lungcancer, lungsäckscancer (mesoteliom) samt tjocktarmscancer.

Sanering asbest i Stockholm

Vi kan asbestsanering

Som privatperson kan det vara mycket svårt att veta vilka saker i ens hem som innehåller asbest. Att vända sig till ett företag kan därför vara mycket bra. Vi har välutbildat personal och är specialiserad på asbestsanering. Alla våra anställda har genomgått en fyra dagars lång asbestutbildning där de lärs ut hur man utför säker hantering av asbest. Utbildningen har givit våra anställda både praktiska och teoretiska kunskaper och vi har även fått en bra inblick i vilka typer av material som kan innehålla asbest.