Den här webbplatsen använder cookies. Så behandlar vi dina personuppgifter.

Sanering av eternittak i Stockholm

2018-02-19
Eternit är en blandning av asbest och cement. Sanering-asbest utför sanering av eternittak i Stockholm. Vid saneringen är det av allra största vikt att vara noggrann.

Etternittak är nu förbjudet

Eternittak har tillbaka i tiden varit vanliga. Eternit var vanligt att använda vid husbyggen eftersom materialet är både tåligt mot kallt och varmt väder. Med tiden kom kunskapen om att fibrerna av asbest i eternit kunde ge cancer och eternit förbjöds i slutet av 70-talet.

Eternittak är ett material som med tiden dock kan ha förlorat sin hållbarhet och vid eternittak runt om i Stockholm idag finns en risk att gå igenom taket vid arbete med sanering.

Läs mer om våra tjänster gällande sanering av eternittak.

Saneringen av eternittaken

När man sanerar eternittaket är det farligt att andas in det damm som blir och det är därför bra att vid sanering av eternittak anlita en firma som har rätt utrustning och har tillstånd hos arbetsmiljöverket att utföra sanering av det skadliga ämnet.

Vid sanering av eternittak i Stockholm plockas de gamla plattorna bort. Delarna av eternittaket hanteras sedan försiktigt så att inte dammet sprids.